Hva er egentlig en innløsningsavtale?

For å kunne ta imot kort- eller mobilbetalinger i nettbutikken din eller i din fysiske butikk, må du ha en innløsningsavtale. En innløsningsavtale omtales også som en kortavtale – eller en betalingskortavtale, som er det samme. I dette blogginnlegget kan du lese hva en innløsningsavtale er og hva du bør tenke på før du skaffer deg en.

Hvordan fungerer en innløsningsavtale?

En innløsningsavtale sørger for at pengene brukt for å kjøpe noe hos deg flyttes fra kundens bankkonto til din når kjøpet er gjennomført. Før kjøpet gjennomføres blir kortet automatisk sjekket, både for å se om det er ekte og om det fortsatt er gyldig – dersom det ikke er det blir kjøpet avvist.

Det er også innløsningsavtalen din som bestemmer hvilke korttyper og kortbrands kundene dine kan betale med hos deg. Hvis kunden prøver å betale med et kort som ikke er en del av din avtale blir kjøpet avvist.

Hvor raskt du får pengene dine etter et salg avhenger av hvilket kort som har blitt brukt til å betale med. Hvis kunden betaler med Mastercard, Visa, Diners, Discover, JCB eller UnionPay, får du pengene på konto innenfor 1 til 2 dager etter kjøpet – spesifikk tid bestemmes av avtalen din.

Hvor kan jeg få en innløsningsavtale?

I Norge finnes det flere firmaer som kalles innløsningsbedrifter som tilbyr innløsningsavtaler til internasjonale betalingskort som Visa og Mastercard - Nets er én av dem. Dersom du har nettbutikk trenger du også en betalingsmodul, og i fysisk butikk trenger du en betalingsterminal. Det kan være en fordel for deg å ha alle dine løsninger samlet hos Nets, sånn at du kun skal ringe ett sted hvis det dukker opp spørsmål eller du har behov for hjelp.

Hva koster det?

Prisen på en innløsningsavtale avhenger av hvilke kort kundene dine velger å betale med og hvor høy omsetningen din er. Hvis du velger en pakkeløsning hos Nets med både innløsning og en betalingsterminal så er det billigst å velge pakken «Small» dersom du har en mindre forretning.

Med pakkeløsningen «Small» betaler du en fast lav månedspris, men en litt høyere transaksjonspris.

Hva er en transaksjonspris?
En prosentandel av et salg, som du betaler til din innløser

Butikker med litt høyere omsetning vil spare penger på å velge pakken «Large», der hvor den faste månedprisen er litt høyere. Den totale omkostningen vil bli lavere fordi transaksjonsprisen blir lavere jo høyere omsetning du har.

Du kan lese mer om Nets’ tilbud her, men vi anbefaler at du får veiledning av våre rådgivere til å velge den pakken som passer best til din bedrift. Det er også en forskjell på om du har en nettbutikk eller en fysisk butikk. Du kan finne informasjon om tilbudene våre til nettbutikk her.

La oss ta en snakk om forretningen din og dine behov, så kan vi sammen finne den beste pakken til deg.
Du kan ringe oss på 21 55 44 01.

Anna Lillejordet Rønningen

Anna Lillejordet Rønningen

Anna jobber som Digital Marketing Analyst i Nets med ansvar for Norge og hennes fokus ligger primært på å tilpasse innhold til det norske markedet. Dette gjelder både blogger, innhold på vår nettside og kommunikasjon med både kunder og partnere.

Følg Anna Lillejordet Rønningen på

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.