Kontaktløse betalinger har blitt mainstream

Koronapandemien har påvirket livene våre i stor grad. Endringene vi har måttet takle, nye spilleregler for bevegelighet og en høyere forsiktighet blant folk, har ført til en stor endring av vanene våre i det dagligdagse livet. Det har også ført til en akselerering i teknologier som allerede var påbegynt, og blitt mer essensielt i livene våre enn vi kunne forestilt oss for bare noen år siden. En trend som har økt drastisk de siste årene er kontaktløse betalinger.

Faktahjørnet
Kontaktløse betalinger gjelder både kort og mobilbetalinger.
Begge deler brukes til å tappe på terminalen i butikker.

Koronapandemien har vært en stor drivkraft på trenden av kontaktløse betalinger. Dette kommer i hovedsak av et økt fokus på smittevern, og en økt forsiktighet i samfunnet. Det har også hjulpet på at beløpsgrensen for kontaktløs betaling har blitt høynet. Norden ligger foran i utviklingen av kontaktløse betalinger, der Danmark er ledende mester. Vi nærmer oss et kontaktløst samfunn og vi ser flere salgssteder som gjerne vil kvitte seg med bruken av kontanter.

Faktahjørnet: Hvordan fungerer kontaktløs betaling?
Stort sett alle banker i Norden gir ut kort med en kontaktløs funksjon.
I tillegg er de fleste betalingsterminaler utstyrt for å kunne ta imot disse betalingene.
Teknologien kalles NFC. Det er dette som gjør at du kan tappe kortet eller
mobilen din på terminalen din, og betale helt kontaktløst!

I Norge bruker hele 95% av forbrukere kontaktløs betaling. Dette gjenspeiler seg også i hvor stor pris det blir satt på nettopp denne betalingsmetoden. 72% verdsetter kontaktløse betalinger høyt. Økningen har i største del skjedd i løpet av 2020, som viser hvor stor betydning pandemien har hatt på denne utviklingen. I løpet av 2020 mer enn doblet andelen kontaktløse betalinger seg; fra 35 til 80 prosent i Norge! Norge ligger som nummer 2 i Norden når det kommer til kontaktløse betalinger, kun utkonkurrert av Danmark. Det er forventet at andelen fortsetter å øke også i Norge, da vi ser at trenden stadig øker.

Ifølge tallene i Nets’ Nordic Payment Report 2020, har norske forbrukere stadig mer tro på et samfunn uten kontanter og dette forsterkes med bruken av mobilbetalinger og kontaktløse kortbetalinger. Så er spørsmålet om vi er klare for et samfunn med utelukkende kontaktløse betalinger? Bedriftseiere sier ja, teknologien sier ja og nå ser det ut til at forbrukere også har slengt seg med på bølgen.

Les mer om kontaktløse betalinger, og andre spennende temaer i vår rapport Nordic Payment Report 2020 ved å klikke på linken nedenfor!

NPR 2020 NO

Anna Lillejordet Rønningen

Anna Lillejordet Rønningen

Anna jobber som Digital Marketing Analyst i Nets med ansvar for Norge og hennes fokus ligger primært på å tilpasse innhold til det norske markedet. Dette gjelder både blogger, innhold på vår nettside og kommunikasjon med både kunder og partnere.

Følg Anna Lillejordet Rønningen på

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.