Endelig er den her – Nordic Payment Report 2022 av Nets!

Vi publiserte i fjor den første versjonen av Nordic Payment Report, der vi så på hvordan vi brukte pengene våre i 2020. I år har vi tatt det enda lenger – denne gangen får du nemlig, i tillegg til 2021, første halvdel av 2022 med i rapporten. Vi kan derfor nå se på de kortsiktige virkningene av pandemien og begynne å se på hvordan fremtiden kommer til å se ut. I rapporten kan du lese om både betalinger generelt og få et dypdykk inn i ulike kategorier, som for eksempel dagligvarebutikker, transport og restauranter. Vi ser også inn i fremtiden på biometriske betalinger og digitale kvitteringer. Nedenfor får du et lite innblikk i rapporten, som du er mer enn velkommen til å laste ned - helt gratis!

Last ned Nordic Payment Report 2022 gratis nå

Hei igjen verden

Samfunnet åpnet gradvis opp igjen etter pandemien, og vi har utnyttet det til det fulleste. Selv om nordmenn er glade i netthandel, er det tydelig at vi har savnet å handle i fysisk butikk – vi setter pris på å kjenne på og prøve varer og å få hjelp av butikkansatte. Restauranter og utesteder har virkelig fått kjenne på nedstengningene og de har, ikke overraskende, den største økningen i omsetning etter gjenåpningen. Vi ser også tydelig at selv om trenden med hjemmekontor kanskje fortsetter litt, har vi begynt å reise mer til kontoret og ikke minst reise lenger både i inn- og utland.

Farvel kontanter

De siste to årene har bidratt til et paradigmeskifte. Kontanter er i høy grad en synkende trend, og mobilbetalinger dundrer frem i stor fart. Norge ligger på toppen i Norden med antall forbrukere som tror på et kontantløst samfunn, men det er fortsatt stor debatt rundt temaet. Kort er fortsatt den mest populære betalingsmetoden i Norge, og i Norden er vi best i verden når det kommer til infrastruktur som tilrettelegger for kortbetalinger. Vi har kommet til et punkt hvor det å ta ut kontanter som turist i Norge er høyst unødvendig, og det er veldig forskjellig fra andre land hvor du kanskje risikerer å ikke komme deg fra flyplassen til hotellet uten kontanter.

Få alle innsiktene om nordmenns forbruksvaner og se alle utdypende tall ved å laste ned den fulle rapporten.

Nordic Payment Report | Nets

Anna Lillejordet Rønningen

Anna Lillejordet Rønningen

Anna jobber som Digital Marketing Analyst i Nets med ansvar for Norge og hennes fokus ligger primært på å tilpasse innhold til det norske markedet. Dette gjelder både blogger, innhold på vår nettside og kommunikasjon med både kunder og partnere.

Følg Anna Lillejordet Rønningen på

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.