Faktura og delbetaling øker antall kjøp i nettbutikken

Vi mennesker er glad i det trygge og vante, også når vi handler varer på nett. Akkurat derfor er det viktig at nettbutikker gir kundene friheten til å bestemme selv hvordan de vil betale. Med faktura- og delbetaling som en integrert del av betalingsløsningen Easy, får kundene de valgmulighetene de ønsker seg.

Som forbrukere er vi opptatt av at e-handelen skal gå raskt og trygt, og at vi finner frem til og kan betale for produktene på en enkel måte. Møter vi hindringer i kjøpsprosessen, er risikoen stor for at vi forlater nettbutikken og heller oppsøker andre steder.

Derfor er det viktig at du kan tilby en fleksibel betalingsløsning som sørger for at kundene føler seg trygge på nettbutikken din og gir kundene muligheten til å betale for varen slik de ønsker.

1 av 3 velger faktura

En stor grunn til at mange avbryter kjøp på nett, er at nettbutikken ikke tilbyr betalingsalternativet kunden foretrekker. Kortbetaling er fremdeles den mest populære betalingsmåten, men mange velger faktura som betalingsmetode.

Tallene fra fjorårets Norsk e-handelsrapport viser at hele én av tre forbrukere velger å betale med faktura når de handler på nett, og det er særlig én ting som motiverer til å betale med faktura. 58 prosent sier nemlig at de foretrekker å betale med faktura fordi de kan bestille varene sine på nettet og først betale senere.

Med betalingsløsningen Easy kan du tilby både kort, og faktura med delbetalingsmuligheter! Her sendes fakturaen automatisk ut til kunden – uten at du trenger å bruke tid og ressurser på betalingspåminnelser og håndtering av inkasso.

Med fakturabetaling har kunden 14 dager på seg til å betale etter at butikken din har fakturert for varen. Dette er en fin mulighet for kunder som ønsker å prøve varer før de betaler for dem, eller som ganske enkelt vil ha en liten utsettelse på betalingen.

Delbetaling med Easy

 

Delbetaling med Easy

Delbetaling lar kunden betale i eget tempo

For å gjøre det enda mer fleksibelt for både deg og kunden, lanserer Nets nå delbetaling med faktura som en integrert del av Easy. Her kan kundene dine velge å betale en viss sum per måned frem til hele beløpet er nedbetalt. Dette gir kunden større frihet og gjør det enklere å handle hos deg, noe som kan føre til flere gjennomførte kjøp i nettbutikken din og en høyere gjennomsnittlig ordreverdi.

Med delbetaling kan kunden velge å betale over tre, seks eller tolv måneder hvis beløpet er høyere enn 1200 kroner. For beløp over 200 kroner er det også mulighet for kunden å velge å samle alle kjøpene sine (på tvers av nettbutikker som tilbyr Easy checkout) på én månedsfaktura – fleksibelt og enkelt.

Selv om kundene innbetaler beløpet over en viss periode, er det imidlertid ikke slik at du som nettbutikkeier må vente på pengene – hele beløpet betales ganske enkelt ut med én gang, helt risikofritt. Uansett om kunder betaler eller ikke betaler fakturaen, har butikken din med andre ord allerede mottatt pengene og blir ikke påvirket av hva som skjer med fakturaen eller nedbetalingen senere.

 

Med faktura- og delbetaling integrert i Easy får du kort oppsummert de to mest populære betalingsmåtene blant kundene dine – nemlig faktura- og kortbetaling. I tillegg slipper du å bruke unødvendig tid og ressurser på betalingspåminnelser og håndtering av inkasso, slik at du kan konsentrere deg om det som er viktig for deg og bedriften din.

Vil du vite mer om hvordan nettbutikken din kan komme i gang med Easy? Ta kontakt, så hjelper vi deg på veien mot en mer oversiktlig og fleksibel betalingsløsning! Vi tilbyr også en gratis testkonto, hvor du kan prøve ut alle fordelene med Easy – helt uforpliktende.

Joachim Bråthen

Joachim Bråthen

Som produkteier for Easy Checkout er Joachim ansvarlig for kundeopplevelsen, og prosesseringen av betalingsmetoder

Følg Joachim Bråthen på

Kanskje du vil lese også

Disse innleggene handler om Easy betalingsløsning: Produktnyhet

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.