Motta betaling i nettbutikken din

Det er ikke mye vits i å ha en nettbutikk, hvis kundene ikke kan betale for varene deres. Her hos Nets er vi eksperter i betalingsløsninger og kan gi deg de beste tips til hvordan du sikkert og enkelt komme i gang med å motta betalinger i den nye nettbutikken din.

Før du kan ta imot betalinger i nettbutikken, skal du ha en avtale med en såkalt innløser, og du skal velge den riktige betalingsløsningen til din nettbutikk. Betalingsløsningen er enkelt sagt det vinduet hvor kunden utfyller kortopplysningene deres. Det er betalingsutbyderen som gir beskjed om betalingen har blitt godkjent eller avvist

Det er utbyderen av betalingsløsningen som er ansvarlig for sikkerheten, mens betalingen foregår. De forskjellige utbyderne understøtter forskjellige betalingsmetoder. Derfor skal du først og fremst finne ut av hvilke betalingsmetoder som er nødvendige i nettbutikken din – for det er nemlig ikke likegyldig hva du velger.

I Norge er det f.eks. viktig å kunne ta imot kortbetaling, da det ifølge rapporten vår, Norsk e-handel 2017, er den mest brukte betalingsformen for 85% av forbrukerne.

Alle betalingsløsninger krever en teknisk integrasjon mellom nettbutikken din og den utbyderen du velger. Det er forskjellig fra utbyder til utbyder, hvordan denne integrasjonen lages. Noen betalingsutbydere tilbyr plug-ins til forskjellige shopmoduler, og dermed kan du slippe å skulle lage en teknisk integrasjon. Du skal dessuten være oppmerksom på at du skal ha et organisasjonsnummer, før du kan lage en avtale med en som tilbyr betalingsløsninger.

Det er ikke nok å bare ha en betalingsløsning. Før du kan lage en avtale med en betalingsløsnings utbyder, skal du ha en avtale med en innløser. Mens utbyderen, som f.eks. Nets, står for selve kommunikasjonen og sikker håndtering av kortinformasjonen, er det innløseren som flytter pengene fra kundens konto til din bedriftskonto.

Vær oppmerksom på at innløsningsavtalen skal være på plass før betalingsløsningen kan gå live. Den valgte utbyderen kan guide deg til de innløsere som støttes av utbyderen, samt til hvilke innløsere som kan oppfylle behovene dine. Eller så kan du velge en løsning som både inkluderer innløsning og betalingsløsning – det er flere betalingsutbydere som tilbyr sånne pakker.

Lær mer om hvordan betaling på nett foregår og dine valgmuligheter ved å lese vår guide: Slik foregår betaling på nett.

Det du skal gjøre

Finn ut av hvilke betalingsmetoder målgruppen din ønsker å bruke, og finn deretter en utbyder som støtter de metodene. Ofte vil utbyderen kunne hjelpe deg videre med å få den riktige innløsningsavtalen eller selv tilby innløsning.

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.