Er bedriften din klar for å ta steget ut i Europa eller USA? Da har vi gode nyheter! Nå er det nemlig enklere enn noen gang å åpne nettbutikk i utlandet. Med Easy kan du enkelt behandle betalinger i flere ulike valutaer og ha full oversikt over bestillinger i ulike markeder – med ett og samme butikkoppsett.

Vi i Norden elsker netthandel og å kunne betale kjapt og enkelt med enten kort eller mobil. Sånn har det vært lenge, noe som kanskje også er grunnen til at flere undersøkelser har vist at vi er blant dem som handler mest på nett i hele verden. Men bak oss følger resten av Europa hakk i hæl, og i mange land begynner netthandel for alvor å bli en naturlig del av folks hverdag.

For alle bedrifter som bruker Easy som betalingsløsning på nett, byr dette på mange spennende muligheter. Easy støtter nå nemlig betaling i euro €, britiske pund £ og US dollars $, i tillegg til danske og svenske kroner. Det betyr at det eneste du trenger å gjøre for å ta imot betalinger fra land i eurosonen, er å lage en lokal versjon av nettbutikken din – og så tilpasser Easy automatisk både språk og valuta i betalingsvinduet.

Flere land på samme plattform

La oss for eksempel si at du oppretter en nettbutikk som heter dinnettbutikk.no, hvor du også utvikler dinnettbutikk.no/dk og dinnettbutikk.no/de på henholdsvis dansk og tysk. 

Easy ckecout i Euro

Når en dansk eller tysk kunde åpner siden på sitt språk, vil betalingsvinduet automatisk tilby dem betaling i danske kroner eller euro, mens du enkelt styrer alt fra ditt norske oppsett – med en samlet oversikt over alle salg og betalinger.

Du slipper med andre ord å opprette nye butikkplattformer og forholde deg til ulike oppsett i de ulike markedene du selger i. Du velger også selv om du vil opprette ulike valutakontoer eller knytte alle betalinger til én og samme konto.

Åpner døren for 340 millioner nye kunder

I Norge har vi vært vant til å handle fra engelskspråklige sider lenge, men i for eksempel Tyskland, Italia og Frankrike er det ofte helt avgjørende med en nettbutikk på det lokale språket for å lykkes. Tilpasser du språket, innholdet og betalingsløsningen, kommer derfor tilliten til merkevaren din og sjansene for konvertering til å øke betraktelig.

Og fordi tradisjonelt kontantglade land stadig trykker både kortbetaling og netthandel tettere til sitt bryst, åpner det seg også superspennende muligheter for alle nordiske nettbutikker som kan tilby betaling i euro. For mens Norge, Sverige og Danmark til sammen utgjør et marked på rundt 18 millioner mennesker, er for eksempel tyskerne alene over 80 millioner. Resten av eurosonen utgjør igjen om lag 260 millioner nye potensielle kunder.

Mer innhold – like enkelt å bruke

Easy har utviklet seg rekordrask den siste tiden. Både fordi vi har et mål om å hele tiden tilby en bedre løsning for forhandlere og sluttkunder, men også fordi veksten og utviklingen blant kundene våre har vært stor.Easy_Anim_Phone

Bare det siste halvåret har vi utviklet mer enn 100 nye funksjoner som er med på å gjøre nettbetaling til en enklere og mer effektiv opplevelse. Om ikke lenge åpner vi også muligheten for å ta imot betaling i britiske pund og amerikanske dollar med Easy – og akkurat som vi har gjort med Vipps i Norge og Swish i Sverige, vil det etter hvert bli mulig å tilby betaling med Apple Pay, Google Pay og andre lokale betalingstjenester i det europeiske markedet.

Men selv om Easy hele tiden vokser og blir mer innholdsrik, er målet fremdeles å gjøre betalingsløsningen vår så enkel og brukervennlig som mulig – både for forbrukere og deg som forhandler: Det er fremdeles like enkelt å integrere betalingsvinduet i nettbutikken, og du kan fremdeles velge stil og farger på betalingsvinduet så det matcher merkevareprofilen din – og for alle kunder som tidligere har handlet i en annen butikk som bruker Easy, vil alt av opplysninger fremdeles hentes inn automatisk.

Trenger du råd eller hjelp i forbindelse med å opprette utenlandsk nettbutikk, hjelper vi deg selvfølgelig gjerne med betalingsløsning for din virksomhet . Bruker du Easy allerede, legger vi ganske enkelt til nye valutaer i løsningen din.

Send oss en e-post, så hjelper vi deg med alt du lurer på – og du kan selvfølgelig kontakte oss hvis du bare vil selge i Norge også.

 

Philip Meldrum Larsen

Philip Meldrum Larsen

Jeg jobber som produktansvalig for Easy betalingsløsning og har hovedansvar for intern opplæring og kommunikasjon ved lansering av nye funksjonaliteter i plattformen. Jeg jobber også tett med utviklingsteamet i Nets når det er behov for nye funksjonaliteter etterspurt av våre kunder og markedet generlt.

Følg Philip Meldrum Larsen på

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.