Smart bookingsystem og fleksibel betalingsløsning forenkler hverdagen til Hemsedals friluftsaktører

Med et nytt bookingsystem og betalingsløsningen Nets Easy integrert på nettsidene sine, blir det enkelt for Hemsedal Aktiv å ta betalt av turister som er på jakt etter uforglemmelige opplevelser i spektakulær norsk natur.


Bedriftsnettverket Hemsedal Aktiv startet opp i 2014 og håndterer booking av opphold og en rekke ulike aktiviteter på vegne av overnattingssteder og friluftsaktører som driver i Hemsedal-området. Her, i vakre omgivelser i det som ofte kalles «Skandinavias alper», kan både nordmenn og utenlandske turister oppleve alt fra hundekjøring og snøscootersafari om vinteren til elvesnorkling og kajakkpadling når gradestokken stiger.Marit Foss 260260-01
 

Vi er veldig opptatt av at kundene våre skal komme seg ut og oppleve det flotte området vi er så stolt av. Her bruker vi fjellene, skiheisen og den vakre naturen for alt det er verdt. Vi tilbyr enkeltaktiviteter eller større pakker som kan inneholde aktiviteter, overnatting, mat, transport og underholdning, sier Marit Foss, daglig leder i Hemsedal Aktiv.

Hemsedal Aktiv har kunder fra både Norge og utlandet, og tilbyr også skreddersydde opplegg for skoleklasser, bedrifter, utdrikningslag og andre grupper på jakt etter unike opplevelser.

 


Spesialtilpasset bookingsystem

Da Hemsedal Aktiv så dagens lys i 2014, var de på jakt etter et spesialtilpasset bookingsystem som kunne håndtere både bestillinger av overnattinger, aktiviteter, arrangementer og mat. Etter et tips fra en bekjent endte Marit opp med å kontakte det Kragerø-baserte travel-tech-selskapet Booktech, som tilbyr nettløsninger, apper og bookingsystemer av høyeste kvalitet. De tok utfordringen på strak arm.

Booking av aktiviteter har et litt annet oppsett og noen andre krav i back-office enn booking av overnattinger. Takket være god hjelp fra Booktech har vi nå et fleksibelt system som vi verdsetter veldig høyt, sier Marit.

Systemet fra Booktech, Cloud Booking, er et fleksibelt og automatisert bookingsystem som er tilpasset kunder i alle størrelser, fra små aktivitetstilbydere til store destinasjoner med mange underleverandører. Systemet er svært enkelt i bruk for både administratorer og kunder.

Cloud Booking var hovedsakelig tilpasset booking av overnatting den gangen, men systemet er designet på en måte som gjør at det er enkelt å tilpasse til nye behov. Sammen med Hemsedal Aktiv har vi videreutviklet Cloud Booking til også å bli et utmerket system for aktivitetsbooking, sier Bjørn Håkon, daglig leder i Booktech.

 

Mindre papirarbeid – mer moro

For Hemsedal Aktiv var det viktig å ha en løsning som var både brukervennlig og så automatisert som mulig, slik at man ikke måtte bruke mer tid på vedlikehold og oppfølging enn nødvendig.

Mange av aktørene som er med i bedriftsnettverket til Hemsedal Aktiv, er små enkeltpersonforetak. Disse drives av personer som for eksempel har en lidenskap for klatring, skikjøring, kajakkpadling eller andre ting, men som er mindre glad i fakturering, salg og andre kontoroppgaver.

Hemsedal Aktiv 02-700385

I Cloud Booking automatiserer vi det som kan automatiseres! Hele prosessen fra kunden legger inn en bestilling på nettsiden til at pengene er fordelt mellom alle de involverte, skjer helt automatisk. Dette har bidratt til å forenkle hverdagen til alle de som leverer tjenester til turistene i Hemsedal. De kan konsentrere seg om å levere storslåtte opplevelser i stedet for å måtte håndtere bestillinger og betalinger manuelt, sier Bjørn Håkon.

 

Nets Easy forenkler betalingen

For å sikre at kundene kan betale på den måten de ønsker, og at de ulike aktivitetstilbyderne får penger på konto raskt og smertefritt, er betalingsløsningen Nets Easy integrert i bookingsystemet.

Bjørn Håkon, CEO, Booktech 01

Cloud Booking bruker Nets Easy, som etter min mening er den mest brukervennlige betalingsløsningen på markedet. Det at Vipps er så godt integrert i løsningen, ser vi på som en stor fordel. Som systemleverandør trenger vi ikke å tenke på hvilken betalingsmåte kunden bruker. Enten det er kort, Vipps eller faktura: Alt blir tilgjengelig via API på en enkel måte, sier Bjørn Håkon.

Marit er også storfornøyd med Nets Easy, og forteller at kundene setter pris på å få muligheten til å betale med Vipps.

Det er helt avgjørende for oss at betalingsløsningen vår er fleksibel og lar de besøkende enkelt betale for oppholdet eller opplevelsen. Det hadde blitt for tungvint og tidkrevende om alle guidene våre måtte ha stått og krevd inn penger, sier hun, og fortsetter:

Vi har derfor vært veldig bevisste på at alt skal være betalt og klart når gjestene ankommer, så trenger guidene bare å konsentrere seg om å tilby dem en minnerik opplevelse. Vipps-funksjonen i Nets Easy har vært spesielt populær blant kundene, og jeg har fått mange gode tilbakemeldinger.

Bjørn Håkon er enig i at det er viktig å ha en fleksibel betalingsløsning:

Det er ganske enkelt essensielt. Hvis det ikke er enkelt og brukervennlig for sluttbrukerne, mister man dem på veien før de har fått betalt for bestillingen.

 

Godt samarbeid

Marit skryter av det gode samarbeidet med Booktech og den ekstra innsatsen de legger ned daglig.
 

Samarbeidet med Booktech har vært helt avgjørende for utviklingen vår. Bjørn Håkon er veldig løsningsorientert og positiv, og forstår både oss og det vi driver med. Han har til og med hjulpet oss på julaften med å nøste opp i en dobbeltbooking vi hadde problemer med.

Bjørn Håkon gjengjelder lovordene og forteller om hvor givende det har vært å få bli med på reisen til Hemsedal Aktiv. Samtidig skryter han av det gode samarbeidet med Nets.

Det er enkelt å samarbeide med Nets. Vi har en fast kontaktperson som alltid svarer raskt og effektivt på eventuelle spørsmål som dukker opp, sier han, og avslutter:

Vi har nå implementert Nets Easy for en rekke fornøyde kunder. I tillegg til at løsningen er brukervennlig for kundene, så er API-et enkelt å implementere for utviklere. Det er en stor bonus!

 

Disse fordelene får du med Easy:

Easy checkout - mobile - incl. creatures
  • Sømløs betalingsopplevelse: Kundene slipper å fylle ut kontakt- og betalingsopplysninger hver gang de handler hos deg, noe som bidrar til flere gjennomførte kjøp og høyere omsetning.
  • En enklere hverdag: Nets Easy håndterer faktureringen, slik at du slipper å bruke unødvendig tid på administrasjon og betalingspurringer.
  • Du får alltid betalt: Med Nets Easy slipper du risikoen for svindel, siden vi tar ansvar for kredittrisikoen.
  • Lokal kundesupport: Uansett størrelse på bedriften din tilbyr vi god support og hjelp til å justere løsningen etter dine behov.
  • Mulighet for delbetaling: Med fakturabetaling kan kunden betale et fast beløp per måned frem til hele beløpet er nedbetalt, mens du som nettbutikkeier vil få betalt hele kjøpesummen med en gang.
  • Populære betalingsmetoder: Easy tilbyr alle de mest populære betalingsmetodene, som kort, Vipps (Swish og MobilePay) , faktura og delbetaling – og til og med Paypal, Trusty, og AmEx for de
    som ønsker det.
Er du nysgjerrig på å finne ut hvordan Easy kan være med på å øke salget til bedriften din og gjøre det tryggere og enklere for kundene å handle fra deg? Ta kontakt med oss for å finne ut mer om hvordan vi kan hjelpe deg!
Sepideh Majidzadeh

Sepideh Majidzadeh

Jeg jobber som markedsansvarlig i Nets med fokus på våre e-handelsløsninger, og blogger naturligvis om netthandel. Det er viktig for oss at våre kunder lykkes med netthandel og publiserer derfor jevnlig blogginnlegg relatert e-handel til inspirasjon, motivasjon, og læring. Send meg gjerne kommentarer, spørsmål eller tema du ønsker å lese mer om. Dersom du ønsker å være gjesteblogger kan du ta direkte kontakt med meg: smaji@nets.eu

Følg Sepideh Majidzadeh på

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.