Slik lager du en forretningsplan til en nettbutikk

Det er ikke så vanskelig å starte som e-handler, og hvert fall ikke hvis du har en drøm om å bli selvstendig næringsdrivende og har en ide til hva du vil selge i nettbutikken din. Det er veldig bra med selvtillit og tro på prosjektet, men det er viktig å gjøre ordentlig forarbeid


Forretningsplan for en nettbutikk

Derfor er det en god ide å ha en forretningsplan for den nye nettbutikken, som danner grunnlaget for det nye eventyret ditt. I forretningsplanen setter du ord på tankene og ideene dine, og du får et godt og konkret overblikk over hva du har styr på og hva du kanskje skal videreutvikle og jobbe videre med.

Idé

Få satt ord på hva ideen din helt grunnleggende er, og hva du vil med nettbutikken din. Hva gjør din idé spesiell, og kommer til å lokke kundene til nettbutikk din istedenfor konkurrentenes? Kan du ikke svare på det, skal du nok jobbe litt videre med ideen.

Målgruppe og marked

En klart definert målgruppe gjør jobben med markedsføringen mye lettere. Undersøk og tenk grundig over hvem målgruppen din skal være, og få satt kjønn, alder, inntekt, livsstil, sivilstatus osv. på. Jo mer presis du er med målgruppen, jo bedre. Dette vil gjøre markedsføringen din mer effektiv og målrettet.

Konkurrenter

Med mindre du har funnet på en helt ny og revolusjonerende ide, er du mest sannsynlig ikke alene på markedet. Undersøk konkurrentene dine – hva gjør de bra og hva gjør de dårlig, og hvordan kan du få en posisjon som er til fordel for deg i forhold til dem. 

Samarbeidspartnere

I starten er det nok litt begrenset med samarbeidspartnere, men lag en oversikt over de du allerede har og de du vil ha med på lengre sikt. Det kan være leverandører, banken, revisor osv.

Budsjett

Det kan godt være at det med tall og regnskap er kjedelig – men der er super viktig! Åpne et Excel-ark og lag en plan for det kommende året, hvor du ramser opp de forventede omkostninger og inntekter for hver måned. Det gir mest sannsynlig underskudd den første tiden, så du skal ha en plan for hvordan det skal dekkes frem til inntektene blir høyere enn utgiftene.

Lær mer om hvordan betaling på nett foregår og dine valgmuligheter ved å lese vår guide: Slik foregår betaling på nett.

Vil du lese mer om å starte en nettbutikk - last ned e-boken: "10 enkle steg til en god start på den nye nettbutikken din" 

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.