Payments Outlook: Alt kan måles - inkludert vanene våre

Hos Nets har vi tatt på oss fremtidsbrillene og sett på hvordan vi forventer at måten vi betaler på vil utvikle seg de kommende årene. Resultatet er en rapport som vi kaller "Payments Outlook 2021", der vi fokuserer på åtte temaer når det gjelder betalinger.

Ett av de åtte temaene er "Quantified Self" (sporing av hverdagen). Dette temaet skal vi nå se nærmere på.

Quantified Self

Det er snart mer en regel enn et unntak at vi sporer våre fysiske aktiviteter, enten ved hjelp av smarttelefonen eller klokken vår. 10 000 skritt har blitt et daglig mål for mange, ikke minst under koronanedstengningene som virkelig har fått oss til å ta på turskoene. Og hvis vi ikke får registrert gåturen, så er den jo nesten bortkastet.

I dag brukes sporing mest i forbindelse med trening, men andre aktører har også fått øynene opp for potensialet. De to områdene hvor vi ser en økning i bruken av sporing, er innen personlig økonomi og miljøbevissthet. For eksempel bruker vi apper for å få innsyn i forbruksmønstrene våre, følge med på energiforbruk og dermed ta informerte beslutninger.

Sporing er en god måte for oss å få oversikt over handlingene våre og kan være spesielt nyttig hvis vi ønsker å endre måten vi gjør ting på. Mange har brukt koronanedstengningene som en mulighet til å se på dårlige vaner og endre dem, og sporing er et godt verktøy for nettopp dette.

Mange forbrukere har derfor blitt helt avhengige av å kunne sette tall på handlingene sine. Vi bør forvente at sporing er kommet for å bli, og at vi i fremtiden vil se sporing knyttet mer til markedsføringsaktiviteter.

Payments Outlook 2021

Anna Lillejordet Rønningen

Anna Lillejordet Rønningen

Anna jobber som Digital Marketing Assistant i Nets med ansvar for Norge og hennes fokus ligger primært på å tilpasse innhold til det norske markedet. Dette gjelder både blogger, innhold på vår nettside og kommunikasjon med både kunder og partnere.

Følg Anna Lillejordet Rønningen på

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.