DES vs NOV: Blomster er populære gaver

Månedlig market insight

I disse månedlige utgavene av Nets' business-barometer får du en oppdatering på hvordan handelen i Norge utvikler seg fra måned til måned i ulike bransjer. Vi er stolte av å kunne gi deg ennå litt mer informasjon og vi håper dette kan hjelpe deg og din forretning.


I desember ser vi en generell nedgang i omsetning sammenlignet med november (-4,4 %). På bakgrunn av nye nedstengninger i samfunnet i desember, ser det ut til at de fleste nordmenn har holdt seg mer hjemme enn forrige måned. Dette er spesielt tydelig for bedrifter, da omsetningen med bruk av forretningskort har sunket med 29,0 %.

Index_Dec_2021_NO

Det er store forskjeller på omsetningen i de ulike kategoriene, der vi ser at "barer og vinmonopol" (-68,0 %) og "spisesteder" (-31,9 %) er blant bransjene som har hatt den tøffeste tiden med skjenkestopp innført fra midten av desember. På den andre siden kan vi se tall som tyder på julegavehandel, der kategoriene "blomsterhandler"
(+92,6 %) og "smykkebutikker" (+67,5 %) har hatt en oppsving sammenlignet med forrige måned.

tiles_dec
Fordi vi også denne desember måned, på lik linje som i fjor, ble rådet til å holde oss mest mulig hjemme har folk brukt netthandel for det det er verdt. Handling av blomster på nettet i desember var veldig populært, med en økning på hele 169,0 % fra november.

Merk: Tallene fra Nets' database er basert på transaksjoner fra Visa og Mastercard.

Anna Lillejordet Rønningen

Anna Lillejordet Rønningen

Anna jobber som Digital Marketing Analyst i Nets med ansvar for Norge og hennes fokus ligger primært på å tilpasse innhold til det norske markedet. Dette gjelder både blogger, innhold på vår nettside og kommunikasjon med både kunder og partnere.

Følg Anna Lillejordet Rønningen på

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.