Payments Outlook: Korona har påvirket vår tillit

Hos Nets har vi tatt på oss fremtidsbrillene og sett på hvordan vi forventer at måten vi betaler på vil utvikle seg de kommende årene. Resultatet er en rapport som vi kaller "Payments Outlook 2021", der vi fokuserer på åtte temaer når det gjelder betalinger.

Ett av de åtte temaene er “Decentralised Trust” (desentralisert tillit). Dette temaet skal vi nå se nærmere på.

Decentralised Trust

Når det dukker opp saker om datalekkasjer av personopplysninger, valgfusk og grov feilinformering, blir folk skeptiske. Dette skaper et ønske om mer åpenhet rundt bedrifter og produkter, og at makt skal fordeles blant flere aktører. Et slikt ønske byr på nye utfordringer, men også nye muligheter.

Under koronapandemien har enkelte ønsket å så mistillit blant folk, en mistillit som har påvirket både private bedrifter og den offentlige sektor. Denne mistilliten gjør arbeidet med testing og smittesporing vanskeligere, ettersom ikke alle stoler på appen "Smittestopp" som brukes til å begrense koronasmitte. Generelt har pandemien ført til en økende mistillit til myndighetene og EU blant de nordiske landene, en mistillit som vi vil se en konsekvens av senere.

Etter finanskrisen i 2008 begynte vi å se at det dukket opp alternativer til tradisjonelle banker, og vi hørte om Bitcoin for første gang. Det oppstod et ønske om å begrense noe av bankenes makt, og vi så starten på en desentralisering av makten med hensyn til betalinger. Kryptovaluta, som Bitcoin, ble spådd å være det helt store.

I usikre tider, som nå under koronapandemien, går investorer vanligvis for tryggere investeringer som gull, og Bitcoin har blitt kalt "digitalt gull" fordi det har en høyere verdi nå enn noen gang før. Det er fortsatt for tidlig å si hva denne økningen vil bety, men PayPal kunngjorde nylig at de lanserer en ny tjeneste som lar amerikanske kunder betale med kryptovaluta.

Vi spår at PayPal bare er de første, og at vi må forberede oss på at kryptovalutabetalinger kan forventes av forbrukerne i fremtiden.

Les hele rapporten "Payments Outlook 2021" ved å trykke på linken nedenfor.

Payments Outlook 2021

Anna Lillejordet Rønningen

Anna Lillejordet Rønningen

Anna jobber som Digital Marketing Analyst i Nets med ansvar for Norge og hennes fokus ligger primært på å tilpasse innhold til det norske markedet. Dette gjelder både blogger, innhold på vår nettside og kommunikasjon med både kunder og partnere.

Følg Anna Lillejordet Rønningen på

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.