SEPT vs AUG 2021: Lettelser på koronarestriksjoner er synlig i markedet

Velkommen til vårt helt nye konsept: Månedlig market insight!

I disse månedlige utgavene av Nets' business-barometer får du en oppdatering på hvordan handelen i Norge utvikler seg fra måned til måned i ulike bransjer. Vi er stolte av å kunne gi deg ennå litt mer informasjon og vi håper dette kan hjelpe deg og din forretning.


Fra august til september ser vi en nedgang i omsetning sammenlagt, dog med en økning i enkelte kategorier. Tallene bærer preg av at sommerferien har tatt slutt. Som tabellen viser har omsetningen hos hoteller (-29,2 %) falt som et resultat av dette, men behovet for helsevesenet (+17 %), for eksempel kiropraktor, har gått opp. Dette er innenfor normalen, da de fleste ser et større behov for disse tjenestene etter lengre ferieperioder. På kort utstedt i utlandet, ser vi en nedgang (-24,6 %) som et resultat av færre turister etter endt ferie.

Index_Sep_2021_NO_new

Lettelsene på koronarestriksjonene er synlig på forbruket vårt. Omsetningen hos barer har økt (+4,8 %), og vi ser en spesielt stor økning på bruk av firmakort på spisesteder (+21,2 %), barer (+31,3 %) og bakerier (+33,3 %). Dette indikerer at mange har hygget seg i sosiale selskap med kolleger etter en lang periode med hjemmekontor. Fra juli til august økte bruken av firmakort på flyselskaper og reiseselskaper med hele 523 %, og vi ser nå på tallene fra september at dette har stabilisert seg, som kan bety at flere reiser i forbindelse med jobb igjen. Sammenlignet med september i 'koronaåret' 2020, har Nordmenn brukt 233,9 % mer penger på flyreiser og reiseselskaper i september i år.

tiles_sept

Anna Lillejordet Rønningen

Anna Lillejordet Rønningen

Anna jobber som Digital Marketing Analyst i Nets med ansvar for Norge og hennes fokus ligger primært på å tilpasse innhold til det norske markedet. Dette gjelder både blogger, innhold på vår nettside og kommunikasjon med både kunder og partnere.

Følg Anna Lillejordet Rønningen på

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.