Nøkkelen til å lykkes med nettbetaling i Tyskland, Østerrike og Sveits

Netthandelen i Tyskland, Østerrike og Sveits slo flere rekorder i 2020, under pandemien. For utenlandske nettbutikker som vil inn på markedet, er det dog viktig å bite seg merke i særegenhetene ved akkurat disse markedene. Dette er de viktigste betalingstrendene i DACH-regionen akkurat nå.

Handelsnæringen i Tyskland, Østerrike og Sveits ble i likhet med resten av Europa tvunget gjennom en enorm omstilling under korona-pandemien i 2020. I alle landene har både små og mellomstore forhandlere måttet belage seg på netthandel for å få hjulene til å gå rundt, og for mange har det gått over all forventning. Også for utenlandske nettbutikker ser fremtiden lys ut i det såkalte DACH-markedet.

 

Sikter mot nye netthandelsrekorder i årene fremover

I Nets’ e-handelsrapport for DACH-regionen svarer 30 til 40 prosent at de har handlet oftere på nett under pandemien. Mye tyder også på at handlevanene til de tyskspråklige forbrukerne har endret seg for godt. I rapporten svarer nemlig én av fire at de trolig vil fortsette å handle mer på nett etter pandemien. 

Det er med andre ord ingen overraskelse om det blir satt nye netthandelsrekorder kommende år. Men for utenlandske aktører som vil inn på det tyskspråklige markedet, er det også en del trender man bør være oppmerksom på.

 

Varehandelen utgjør nesten tre fjerdedeler av netthandelen i Tyskland

I Tyskland handlet forbrukerne for til sammen 162 milliarder euro på nett i 2020, noe som er en økning på 7–10 prosent. Sveitserne og østerrikerne handlet på sin side for henholdsvis 27 milliarder og 23,2 milliarder euro. 

Fysiske varer står for mesteparten av omsetningen i hele regionen, men her skiller Tyskland seg klart ut med en andel på hele 72 prosent, mot Østerrikes 68 prosent og Sveits’ 58 prosent. Ikke rart det tyske markedet er interessant for mange utenlandske forhandlere.

Last ned rapporten gratis

NO_Graphs29

 

Faktura og e-lommebøker skiller seg ut på betalingsfronten

Når det gjelder betaling, er det særlig én metode som skiller seg ut i de tyskspråklige landene – nemlig faktura. I alle de tre landene er ikke faktura bare den nest mest brukte betalingsmetoden, men også den nest mest populære blant forbrukerne. Ingen betaling der og da og enkle returer er åpenbart noe som slår godt an i disse landene. 

En annen spesielt populær betalingsmetode i Tyskland, Østerrike og Sveits, er e-lommebøker – som for eksempel PayPal. I Tyskland er dette den mest brukte betalingsmetoden på nett, mens det fremdeles er kort som sitter øverst på betalingstronen i de to nabolandene. 

NO_Graphs30

Riktig betalingsmetode avgjørende for å unngå avbrutte kjøp

Ifølge Nets’ e-handelsrapport for de tyskspråklige landene, er en hovedårsak til avbrutte kjøp at nettbutikken ikke tilbød betalingsmetoden kunden ønsket. I både Tyskland, Østerrike og Sveits er dette blant de tre vanligste årsakene til at kjøpet ikke går igjennom – noe som illustrerer viktigheten av en fleksibel betalingsløsning i akkurat denne regionen. 

Samtidig ser vi at den viktigste årsaken til avbrutte kjøp i alle de tre landene, er at totalprisen inkludert frakt ble for høy. Det vil si at det, som her hjemme, er ekstra viktig å legge opp til en oversiktlig og sømløs kjøpsreise som ikke byr på noen ubehagelige overraskelser når kunden kommer til kassa. 

Ja, jeg vil ha rapporten

NO_Graphs31

Lurer du på noe i forbindelse med netthandel mot Tyskland, Østerrike og Sveits?  Kontakt oss, så tar vi gjerne en prat om hvordan Nets kan hjelpe deg som forhandler med å ta betalt i DACH regionen.

New Call-to-action

Sepideh Majidzadeh

Sepideh Majidzadeh

Jeg jobber som markedsansvarlig i Nets med fokus på våre e-handelsløsninger, og blogger naturligvis om netthandel. Det er viktig for oss at våre kunder lykkes med netthandel og publiserer derfor jevnlig blogginnlegg relatert e-handel til inspirasjon, motivasjon, og læring. Send meg gjerne kommentarer, spørsmål eller tema du ønsker å lese mer om. Dersom du ønsker å være gjesteblogger kan du ta direkte kontakt med meg: smaji@nets.eu

Følg Sepideh Majidzadeh på

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.